Logo Logopedisch Centrum Noord: logopedie in Groningen, Assen, Haren en Winsum

Cliënten beoordelen onze praktijk: 8.7

Groningen (T) 050 541 91 00
Assen (T) 085 273 32 53
Haren (T) 085 273 32 53
Winsum (T) 085 273 32 53

Kerstvakantie

vrijdag 21 december 2018

Het einde van het jaar is in zicht en vandaag begint de kerstvakantie voor alle kinderen. In de praktijk sluiten we samen het jaar 2018 goed af. Wij wensen iedereen heel fijne feestdagen toe! De kerst vieren wij thuis met familie, en tussen kerst en oud & nieuw is de praktijk gesloten. In het nieuwe jaar staan wij weer voor u klaar. Hartelijk groet, team Logopedisch Centrum Noord.

Vacature: Logopedist gezocht voor Assen

vrijdag 30 november 2018

Wij zoeken uitbreiding voor ons vaste team logopedisten en zoeken daarom een enthousiaste logopedist die ons team op korte termijn komt versterken. Bij voorkeur heb je ervaring of affiniteit met moeilijk lerende kinderen, kinderen met autisme en kinderen met een ontwikkelingsachterstand/Downsyndroom. We hebben in Assen verschillende samenwerkingsverbanden en gaan per 1 januari 2019 in een multidisciplinair team starten met een Kindcentrum.

Je werkt op verschillende locaties in Assen voor ongeveer 20 uur in de week en als je wilt kunnen we daar direct een vast contract van maken.
Logopedische zorg bieden waarbij het welzijn van de cliënt centraal staat is voor ons het belangrijkste uitgangspunt. Wij werken volgens de hoogste kwaliteitseisen (HCA gecertificeerd).
Cliënten waarderen onze manier van werken met een 8.7. Over onze uitgangspunten, de kwaliteit, ons team en de uitstraling kun je lezen op onze website: www.logopedischcentrum.nl
Spreekt dit je aan, ben je opzoek naar een vaste baan en beschikbaar op de korte termijn? Dan ontvangen wij graag je motivatiebrief en CV (uiterlijk vrijdag 7 december).
Voor meer informatie kun je bellen met Rozemarijn Sipkes, praktijkcoördinator (050-5419100) of met Annelot Sipkes, logopedist (06-23610390).

De kennismakingsgesprekken staan gepland op woensdagavond 12 december.
We zien uit naar je reactie.
Rozemarijn Sipkes (praktijkcoördinator Logopedisch Centrum Noord)
T: 050-5419100
E: r.sipkes@logopedischcentrum.nl

Uw privacy is onze zorg!

dinsdag 22 mei 2018

Uw privacy is onze zorg!

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht. Dit klinkt heel spannend, maar valt best mee. Uw veiligheid en privacy hebben wij altijd al heel belangrijk gevonden. Daarom verandert er voor u als (bestaande) cliënt niet zoveel. We willen graag dat u weet dat we zorgvuldig omgaan met uw persoonlijke gegevens. Hoe we dat doen hebben we duidelijk op papier gezet. Deze privacyverklaring leest u op onze website. Mocht u nog vragen hebben nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen. We staan graag voor u klaar!

 

Dag van de Logopedie: Ondersteunende Communicatie

dinsdag 6 maart 2018

Vandaag, op 6 maart, is de Europese Dag van de Logopedie. Het thema van dit jaar is ‘Ondersteunende Communicatie’. Als je niet of nauwelijks kunt spreken betekent het niet dat je niets te zeggen hebt. Ook de ruim half miljoen kinderen en volwassenen in Nederland die zich via spraak niet (meer) kunnen uitdrukken hebben behoefte aan communiceren. Door andere communicatiemiddelen en -vormen te gebruiken kunnen zij zich toch uiten. Veel mensen weten niet dat de logopedist daarbij kan helpen. Ook binnen het LCN werken onze logopedisten met ondersteunende communicatie. (meer…)

Internationale Moedertaaldag

woensdag 21 februari 2018

Vandaag, 21 februari, is het Internationale Moedertaaldag.

We hebben er allemaal in ieder geval één; een moedertaal. Moedertaal is de taal die je vanaf je geboorte van je ouders leert. De meeste mensen zijn opgevoed met één moedertaal, maar soms zijn er mensen met zelfs twee moedertalen. Op de wereld bestaan meer dan 6900 talen!

De Internationale Moedertaaldag staat in het teken van de diversiteit die we hebben aan talen en culturen. Het is een dag om bij stil te staan dat elke moedertaal waardevol is. (meer…)

Het LCN breidt uit in Groningen en Assen!

dinsdag 6 februari 2018

In februari openden wij de deuren van onze nieuwe locatie in Assen in MFA Het Schakelveld. Logopediste Rianne Heling is hier elke dinsdag aanwezig.

Op 8 maart openen wij de deuren van onze nieuwe locatie op de Dom Helder Camaraschool in Groningen (Beijum). Logopediste Marissa Vrieze zal elke donderdag aanwezig zijn. Wij kijken uit naar de samenwerking met school waarin we gebruik kunnen maken van elkaars expertise. Samen zetten we een stap in de richting van een Integraal Kindcentrum.

Vanaf april vestigen wij ons ook in de Groningse wijk ‘de Oosterpoort’. Hier zullen wij een locatie openen in huisartsenpraktijk Filius (Griffeweg 1-3). Logopediste Annelot Sipkes zal hier de behandelingen gaan doen.

U bent van harte welkom op de nieuwe locaties. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen via: 050 – 541 91 00.

 

Blog: Adem in…adem uit: hyperventilatie

vrijdag 2 februari 2018

Het lijkt simpel, even in- en uit ademen. We doen dit, zonder dat we ons er altijd bewust van zijn, dag en nacht door. Maar voor sommige mensen is het niet altijd even makkelijk.

“Door logopedie heb ik mijn ademhaling beter onder controle en adem ik goed naar mijn buik”.

Een licht gevoel in haar hoofd, duizeligheid en een gejaagde en hoge ademhaling: een studente (22 jaar) komt bij mij naar logopedie met hyperventilatieklachten. Symptomen die zomaar opspelen, in gesprek tijdens het koffiedrinken met een medestudent of tijdens het afrekenen van de boodschappen in de supermarkt. De klachten bezorgen haar een angstig gevoel. Maar wat is hyperventilatie eigenlijk en hoe kom je hier vanaf? (meer…)

Bij hoge spierspanning in strottenhoofd: Manuele Larynxfacilitatie

dinsdag 30 januari 2018

Vaak gaan stemklachten gepaard met spanning van de spieren in en rond het strottenhoofd. Het kan lastig zijn om met deze gespannen spieren toch ontspannen stemoefeningen te doen. Door het gebied te masseren (en te “manipuleren”) kunnen de spieren meer ontspannen raken. Lise-Marije Meijer is getraind in deze techniek. Bij deze “manuele facilitatie van de Larynx” (strottenhoofdmassage of vocal massage) worden de spieren rond het strottenhoofd, nek, kaak en mondbodem gemasseerd en gestretcht. (meer…)

Gedichtenwedstrijd

maandag 29 januari 2018

In het kader van de “Week van de Poëzie” daagden wij alle kinderen  uit om (samen met hun ouders) een gedichtje te maken en deze naar ons op te sturen. En wat kregen we mooie gedichten binnen… Van jonge kinderen, oudere kinderen, korte gedichten, lange gedichten, over zingen, dieren, logopedie, sport…wat heeft iedereen z’n best gedaan! Wij hebben twee winnaars gekozen: Dudley en Mohammed. Zij ontvingen een mooie prijs. Dit zijn hun gedichten:

(meer…)

Nieuwsbrief oktober 2017

woensdag 1 november 2017

Onze NajaarsNieuwsbrief is uit! De nieuwste (en mooie) ontwikkelingen van de afgelopen maanden vind je hierin terug. Je leest de nieuwsbrief via deze link. De volgende nieuwsbrief ontvangen in je mailbox? Je kunt je aanmelden via de oranje button op de homepage. Graag staan we voor je klaar.

 

Nieuwe vestiging aan Damsterdiep

maandag 2 oktober 2017

Op 1 oktober openden wij de deuren van onze nieuwe vestiging in het Gezondheidsplein Damsterdiep. Nu kunnen we nog beter onze cliënten uit het centrum en omgeving van dienst zijn (ook voor avondspreekuur). Verschillende disciplines onder één dak; samen gaan we voor de beste zorg voor stadjer en student! Wees van harte welkom.

Lise-Marije Meijer is elke dinsdag aanwezig in het Gezondheidsplein Damsterdiep, zowel overdag als voor avondspreekuur. “Ik vind het belangrijk om multidisciplinair te werken om hiermee de cliënt beter van dienst te kunnen zijn; dit kan goed binnen het Gezondheidsplein Damsterdiep! Ook is de ligging in het centrum ideaal. Studenten met bijvoorbeeld een stemstoornis, hyperventilatieklachten, angst om te presenteren of een accent waar ze graag vanaf willen kunnen makkelijk bij ons terecht. Natuurlijk zijn ook de niet-studenten van harte welkom!”

Het adres is:

Damsterdiep 49-53, 9711 SH Groningen

De ervaring van Anne

dinsdag 13 juni 2017

Al een aantal jaren had ik last van hyperventilatie en daar de gevolgen van: paniekaanvallen. Ik had last van veel symptomen, bijvoorbeeld angst, druk in mijn hoofd, duizelig en warm en het meest vervelende: ik werd op zulke momenten gek, mijn hart klopte raar, werd angstig en alles voelde heel onwerkelijk om mij heen. In eerste instantie dacht ik dat dit aan mijn lichaam lag. Ik ben een aantal keer naar de huisarts geweest en zelfs naar het ziekenhuis op verschillende afdelingen, maar ze konden helemaal niets vinden. Was er dan toch niks met mij aan de hand? (meer…)

Tweede audit gehaald!

vrijdag 9 juni 2017

Wij hebben onze tweede vrijwillige audit gehaald en hier zijn wij blij mee. Met dank aan ons hele team (niet allemaal op de foto), wat een geweldige prestatie! Onze cliënten, verwijzers en zorgverzekeraars kunnen vertrouwen op de hoogste kwaliteit (en klantvriendelijkheid!) in het Logopedisch Centrum Noord.

Op 2 juni was het auditbureau Healthcare Auditing bij ons op de praktijk om de audit af te nemen. Verschillende kwaliteitsonderdelen zijn die dag getoetst; zoals dossiervorming, de effectiviteit van de behandelingen, de implementatie van de nieuwste wet- en regelgeving, de informatievoorziening naar cliënten maar ook bijvoorbeeld de inrichting van onze behandelkamers. We vinden het geweldig dat wij opnieuw de HCA certificatie hebben ontvangen.

Blog: het nut van wiebelen!

vrijdag 7 april 2017

| Lise-Marije | “Daliel is een vrolijke jongen van 8 jaar en komt bij mij voor een taalonderzoek. De eerste keer dat ik hem zie valt het mij gelijk op hoe bewegelijk en actief hij is. Hij voetbalt op hoog niveau en grijpt elke kans aan om lekker buiten te spelen.

We gaan beginnen met de taaltest… Terwijl ik deze afneem merk ik dat zijn concentratie laag is. Na elke taak komen we even in beweging en springen we om de (meer…)

Moeder van Yaniek

donderdag 23 februari 2017

“Sinds mei vorig jaar zijn wij met onze zoon van 2,5 jaar gestart met logopedie bij Marissa in Lewenborg. Hij praatte praktisch niet. In eerste instantie was ik een beetje sceptisch, want logopedie heeft toch alleen zin als een kind al kan praten? Echter kwam ik er al snel achter dat dit niet waar was. Vanaf de eerste keren kregen (meer…)

Nieuw: EETteam Assen

woensdag 22 februari 2017

In Drenthe is het EETteam Assen van start gegaan en wij maken hier deel van uit!
Wanneer kinderen langere tijd niet goed eten geeft dit vaak zorgen voor ouders. Eetproblemen kunnen veel impact hebben op de gezinssituatie. Samen met andere professionals kunnen we vanuit verschillende (meer…)

Moeder van Nicolas

woensdag 15 februari 2017

“I’m really glad that Nicolas could have such great experience with the speech therapy. For him meant to improve his communication skills and for me, as mother, it was very nice to recognized his progress after the speech therapy sessions.
Thank you very much for your great job and professionalism!”

 

Positieve Gezondheid

dinsdag 17 januari 2017

Wat is dat, gezondheid? En wanneer ben je eigenlijk ‘gezond’? De oude definitie hiervan, die stamt uit 1948, omschrijft gezondheid als de afwezigheid van ziekte. Maar met al minimaal 4,5 miljoen chronisch zieken in Nederland (ruim 25% van de bevolking!) voldoet deze definitie tegenwoordig niet meer. (meer…)

In de wijkkrant

dinsdag 20 december 2016

Deze maand verscheen er een stuk in wijkkrant “De Lewenborger” over stotteren en de behandelingen die wij hiervoor bieden aan kinderen en volwassenen. Hieronder leest u het artikel: (meer…)

Marissa afgestudeerd als Neurolinguïst

vrijdag 16 september 2016

Collega Marissa Vrieze heeft deze week haar Mastertitel behaald als Neurolinguïst aan de Rijksuniversiteit van Groningen; wat een knappe prestatie! Een waardevolle toevoeging aan ons team met specialisten.

Neurolinguïstiek is de wetenschap die de relatie tussen taal en het menselijke brein bestudeert (neuro = (meer…)

Rianne Heling

Locaties Logopedisch Centrum Noord