Logo Logopedisch Centrum Noord: logopedie in Groningen, Assen, Haren en Winsum

Cliënten beoordelen onze praktijk: 8.7

Groningen (T) 050 541 91 00
(T) 050 211 19 71
Assen (T) 085 273 32 53
Haren (T) 085 273 32 53
Winsum (T) 06 101 807 16

Nieuwsbrief oktober 2017

woensdag 1 november 2017

Onze NajaarsNieuwsbrief is uit! De nieuwste (en mooie) ontwikkelingen van de afgelopen maanden vind je hierin terug. Je leest de nieuwsbrief via deze link. De volgende nieuwsbrief ontvangen in je mailbox? Je kunt je aanmelden via de oranje button op de homepage. Graag staan we voor je klaar.

 

Nieuwe vestiging aan Damsterdiep

maandag 2 oktober 2017

Op 1 oktober openden wij de deuren van onze nieuwe vestiging in het Gezondheidsplein Damsterdiep. Nu kunnen we nog beter onze cliënten uit het centrum en omgeving van dienst zijn (ook voor avondspreekuur). Verschillende disciplines onder één dak; samen gaan we voor de beste zorg voor stadjer en student! Wees van harte welkom.

Lise-Marije Meijer is elke dinsdag aanwezig in het Gezondheidsplein Damsterdiep, zowel overdag als voor avondspreekuur. “Ik vind het belangrijk om multidisciplinair te werken om hiermee de cliënt beter van dienst te kunnen zijn; dit kan goed binnen het Gezondheidsplein Damsterdiep! Ook is de ligging in het centrum ideaal. Studenten met bijvoorbeeld een stemstoornis, hyperventilatieklachten, angst om te presenteren of een accent waar ze graag vanaf willen kunnen makkelijk bij ons terecht. Natuurlijk zijn ook de niet-studenten van harte welkom!”

Het adres is:

Damsterdiep 49-53, 9711 SH Groningen

De ervaring van Anne

dinsdag 13 juni 2017

Al een aantal jaren had ik last van hyperventilatie en daar de gevolgen van: paniekaanvallen. Ik had last van veel symptomen, bijvoorbeeld angst, druk in mijn hoofd, duizelig en warm en het meest vervelende: ik werd op zulke momenten gek, mijn hart klopte raar, werd angstig en alles voelde heel onwerkelijk om mij heen. In eerste instantie dacht ik dat dit aan mijn lichaam lag. Ik ben een aantal keer naar de huisarts geweest en zelfs naar het ziekenhuis op verschillende afdelingen, maar ze konden helemaal niets vinden. Was er dan toch niks met mij aan de hand?

Ik probeerde verder te gaan zoals het was, maar toch kwamen deze vervelende symptomen weer terug. Ik was veel bang en durfde ook niet op bepaalde plaatsen meer te komen, bijvoorbeeld volle treinen of een drukke supermarkt. Met mijn ouders ben ik op zoek gegaan naar hulp en kwam eerst bij een fysiotherapeut uit die hyperventilatie en paniekaanvallen als speciaal vakgebied had. Dat hielp wel, maar als ik er vandaan kwam begon het een dag later toch weer. Toch ben ik een aantal keer er naar toe geweest en ik werd er wel wat rustiger van, maar het was niet de oplossing want mijn klachten kwamen steeds weer terug. Ik heb met mijn ouders rondgezocht op het internet en daar kom je toch vaak tegen dat je moet leren goed ademhalen.

Op basis hiervan gingen we verder zoeken en kwamen we terecht bij Lisa van Logopedisch Centrum Noord. Na een eerste gesprek voelde het al erg goed en ik ben wekelijks weer terug geweest. Lisa gaf me tips om goed en vooral rustig adem te halen. Deze heb ik thuis steeds geoefend en ik heb zeker het gevoel dat ik nu veel beter adem haal en mijn klachten begonnen ook minder te worden! Wat een opluchting. Verder heb ik met Lisa leren presenteren waarbij goed op mijn ademhaling te letten. Ook door dit steeds (op school) verder te oefenen adem ik veel rustiger en ben ik ook veel rustiger in mijn hoofd en lichaam. Eindelijk, na al die jaren werd het minder.

Mijn klachten zijn hierdoor veel minder geworden. Af en toe komen er nog kleine ‘aanvalletjes’ naar boven, maar die weet ik goed te verwerken. Ik ben eindelijk grotendeels van mijn hyperventilatie en paniek af, en dat maakt me zeer gelukkig! Het is dus zeer belangrijk om bij hyperventilatie je ademhaling goed op de rails te krijgen. Het kost wel wat moeite, maar daar heeft Lisa me uitstekend bij geholpen.

Tweede audit gehaald!

vrijdag 9 juni 2017

Wij hebben onze tweede vrijwillige audit gehaald en hier zijn wij blij mee. Met dank aan ons hele team (niet allemaal op de foto), wat een geweldige prestatie! Onze cliënten, verwijzers en zorgverzekeraars kunnen vertrouwen op de hoogste kwaliteit (en klantvriendelijkheid!) in het Logopedisch Centrum Noord.

Op 2 juni was het auditbureau Healthcare Auditing bij ons op de praktijk om de audit af te nemen. Verschillende kwaliteitsonderdelen zijn die dag getoetst; zoals dossiervorming, de effectiviteit van de behandelingen, de implementatie van de nieuwste wet- en regelgeving, de informatievoorziening naar cliënten maar ook bijvoorbeeld de inrichting van onze behandelkamers. We vinden het geweldig dat wij opnieuw de HCA certificatie hebben ontvangen.

Blog: het nut van wiebelen!

vrijdag 7 april 2017

| Lise-Marije | “Daliel is een vrolijke jongen van 8 jaar en komt bij mij voor een taalonderzoek. De eerste keer dat ik hem zie valt het mij gelijk op hoe bewegelijk en actief hij is. Hij voetbalt op hoog niveau en grijpt elke kans aan om lekker buiten te spelen.

We gaan beginnen met de taaltest… Terwijl ik deze afneem merk ik dat zijn concentratie laag is. Na elke taak komen we even in beweging en springen we om de (meer…)

Moeder van Yaniek

donderdag 23 februari 2017

“Sinds mei vorig jaar zijn wij met onze zoon van 2,5 jaar gestart met logopedie bij Marissa in Lewenborg. Hij praatte praktisch niet. In eerste instantie was ik een beetje sceptisch, want logopedie heeft toch alleen zin als een kind al kan praten? Echter kwam ik er al snel achter dat dit niet waar was. Vanaf de eerste keren kregen (meer…)

Nieuw: EETteam Assen

woensdag 22 februari 2017

In Drenthe is het EETteam Assen van start gegaan en wij maken hier deel van uit!
Wanneer kinderen langere tijd niet goed eten geeft dit vaak zorgen voor ouders. Eetproblemen kunnen veel impact hebben op de gezinssituatie. Samen met andere professionals kunnen we vanuit verschillende (meer…)

Moeder van Nicolas

woensdag 15 februari 2017

“I’m really glad that Nicolas could have such great experience with the speech therapy. For him meant to improve his communication skills and for me, as mother, it was very nice to recognized his progress after the speech therapy sessions.
Thank you very much for your great job and professionalism!”

 

Positieve Gezondheid

dinsdag 17 januari 2017

Wat is dat, gezondheid? En wanneer ben je eigenlijk ‘gezond’? De oude definitie hiervan, die stamt uit 1948, omschrijft gezondheid als de afwezigheid van ziekte. Maar met al minimaal 4,5 miljoen chronisch zieken in Nederland (ruim 25% van de bevolking!) voldoet deze definitie tegenwoordig niet meer. (meer…)

In de wijkkrant

dinsdag 20 december 2016

Deze maand verscheen er een stuk in wijkkrant “De Lewenborger” over stotteren en de behandelingen die wij hiervoor bieden aan kinderen en volwassenen. Hieronder leest u het artikel: (meer…)

Marissa afgestudeerd als Neurolinguïst

vrijdag 16 september 2016

Collega Marissa Vrieze heeft deze week haar Mastertitel behaald als Neurolinguïst aan de Rijksuniversiteit van Groningen; wat een knappe prestatie! Een waardevolle toevoeging aan ons team met specialisten.

Neurolinguïstiek is de wetenschap die de relatie tussen taal en het menselijke brein bestudeert (neuro = (meer…)

Afscheid en nieuw begin

woensdag 20 juli 2016

Onze ervaren collega Berber Gorter gaat naar 8 jaren een pauze inlassen en opzoek naar een nieuwe uitdaging. We zijn blij met haar inzet voor onze cliënten. Door het vertrek van Berber en verdere uitbreiding starten vanaf 1 augustus nieuwe logopedisten bij het LCN. Een nadere kennismaking met foto’s volgt snel. Wij wensen u een fijne zomer!

Wij zoeken een nieuwe ervaren logopedist

maandag 23 mei 2016

Door vertrek van een ervaren logopedist uit ons team die na 8 jaar een nieuwe uitdaging aangaat en door verdere uitbreiding zijn wij op zoek naar twee parttime logopedisten of 1 fulltime logopedist. Logopedisten met ervaring en passie voor begeleiding van kinderen met Downsyndroom/totale communicatie en (meer…)

Mooie start aan de Gorechtkade

dinsdag 17 mei 2016

De deuren van de nieuwe vestiging aan de Gorechtkade zijn pas net geopend, en het loopt al behoorlijk storm. We kijken dan ook erg tevreden terug op de eerste weken waarin we veel nieuwe cliënten hebben mogen ontvangen. De behandelruimte is volledig ingericht en we hebben een drukbezochte open-avond gehad waarin we met huisartsen en andere geïnteresseerden kennis hebben gemaakt. Voor deze (meer…)

Primeur: onze eerste nieuwsbrief is uit!

maandag 4 april 2016

Nieuwsbrief header

Hierbij presenteren wij vers van de pers…..onze allereerste digitale nieuwsbrief!

U leest hem online via deze link. De volgende nieuwsbrief per mail ontvangen? Via de website meldt u zich eenvoudig aan. In het najaar verschijnt de nieuwsbrief in uw mailbox.

Voor nu: veel leesplezier! 🙂

 

Publicatie onderzoek Annelot

dinsdag 15 maart 2016

Wat zijn wij trots op onze collega Annelot Sipkes. Haar onderzoek over ouderbetrokkenheid in het speciaal basisonderwijs is deze maand gepubliceerd in het ‘Nederlandse tijdschrift voor Logopedie’! De betrokkenheid van ouders bij de logopedische behandeling is niet vanzelfsprekend; althans niet op het speciaal basisonderwijs. Toch is dit van groot belang voor het slagen van de behandeling. Hoe kan deze (meer…)

Een gouden kracht met een koperen dienstverband!

woensdag 2 maart 2016

Een gouden kracht met een koperen dienstverband! Rimmie werkt vandaag 12,5 jaar in onze praktijk en daar zijn wij bijzonder blij mee. Gedreven en zeer betrokken begeleidt zij kinderen met Downsyndroom, voedingsproblemen en vroeghulp.

Monique, moeder van een van haar cliëntjes, omschrijft Rimmie als “lief, positief, hart van goud en eerlijk. (meer…)

Onze nieuwe informatiefolder online!

vrijdag 26 februari 2016

Trots zijn wij op onze nieuwe online informatiefolder! Hebt u of uw kind mogelijk logopedische ondersteuning nodig? Via onderstaande link kunt u hier meer over lezen. Mocht u meer willen weten, neem gerust contact op. Wij (meer…)

Nieuwe locatie bij het centrum van Groningen!

maandag 1 februari 2016

Vandaag hebben we de sleutels gekregen van onze nieuwe locatie bij het centrum van Groningen (Oosterpark). Wij zijn hier gevestigd in het voormalig Groene-Kruisgebouw aan de Gorechtkade 8 in Groningen. Samen met andere (meer…)

Berber heeft tweeling gekregen

woensdag 27 januari 2016

Onze collega Berber heeft in december een tweeling gekregen. De meisjes, Flore en Wieke, zijn in goede gezondheid geboren, en ook met Berber gaat het goed. Geweldig nieuws! Volgende week gaan wij als team op kraambezoek om de twee meisjes te komen bewonderen. Wij wensen Berber en haar gezin veel geluk toe.

Locaties Logopedisch Centrum Noord