Logo Logopedisch Centrum Noord: logopedie in Groningen, Assen, Haren en Winsum

Cliënten beoordelen onze praktijk: 8.7

Groningen (T) 050 541 91 00
Assen (T) 085 273 32 53
Haren (T) 085 273 32 53

Oromyofunctionele therapie (OMFT)

Veel kinderen gebruiken tijdelijk een speen, een doekje, knuffel of hun duim om op te zuigen. Dit is heel normaal. Als kinderen dit wat langer blijven doen kan dit één van de oorzaken van afwijkende mondgewoonten zijn. Afwijkende mondgewoonten hebben een negatieve invloed op de stand van het gebit, de lipsluiting en de stand van de tong. Gelukkig kan logopedie helpen door middel van de OMFT behandeling. Oromyofunctionele therapie is een oefentherapie gericht op het optimaal functioneren van de spieren in en om de mond.

Behandeling

OMFT is een intensief oefenprogramma gericht op correct gebruik van de spieren in het mondgebied. Door middel van specifieke metingen houden we de resultaten nauwkeurig bij. Gemiddeld zijn er ongeveer 15 tot 20 behandelingen nodig; hierbij wordt er een intensief huiswerkprogramma meegegeven.

Voor OMFT zijn geen leeftijdsgrenzen; oefeningen kunnen voor ieder ontwikkelingsniveau worden aangepast. Deze therapie is een zeer goede ondersteuning van bijvoorbeeld een orthodontische behandeling. Wij werken daarom ook nauw samen met tandartsen en orthodontisten.

 

Locaties Logopedisch Centrum Noord